OD 16. SEPTEMBRA

DO 24 OKTOBRA

KC PEKARNA

SALON UPORABNIH UMETNOSTI

TKALSKI PREHOD

KULTURNI INKUBATOR

ŠIRI

OBZORJA

08

JESENSKA DEBATNA ŠOLA

Sobota, od 8. oktobra 2016, MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor

Debatno društvo Univerze v Mariboru v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Maribor in Zavodom ZIP vabi na Jesensko debatno šolo 2016. Debatna šola bo potekala tekom dveh zaporednih vikendov v oktobru v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor.

 

V prvem vikendu z naslovom Uvod v debato bodo udeleženci lahko prisluhnili predavanjem izkušenih in priznanih debatnih trenerjev Zavoda ZIP in Debatnega društva Univerze v Mariboru. Naučili se bodo osnov javnega nastopanja in retorike, temeljne argumentacijske in negacijske strategije ter spoznali debatni format. Vsakemu predavanju bodo sledile intenzivne vaje za posamezne prvine v majhnih skupinah. Prvi vikend se bo zaključil z demonstracijo debate, ki jo bodo izvedli izkušeni slovenski debaterji.

 

Drugi vikend z naslovom Debata v praksi bo udeležencem postregel z možnostjo utrjevanja znanja v praksi skozi moderirane in sojene debate na klasične debatne trditve, povezane z aktualnim dogajanjem v Sloveniji in po svetu. Debate bodo sodili izkušeni debaterji in sodniki Debatnega društva Univerze v Mariboru in Zavoda ZIP.  Po vsaki debati bodo sodniki učencem nudili povratne informacije in napotke za izboljšanje. Na zadnji dan debatne šole bo potekal simuliran debatni turnir za udeležence s potekom kot pravi debatni turnirji v Sloveniji, za svojo udeležbo pa bodo udeleženci prejeli tudi potrdila o udeležbi.

 

Oba debatna vikenda skupaj ponujata:

- 6 skupnih predavanj o teoriji debate s primeri

- 4,5 ur vodenih vaj za posamezne debatne prvine

- 7 debat s sojenjem in sodniško kritiko

- simulacijo debatnega turnirja

- demonstracijsko debato izkušenih debaterjev

- predstavitev delovanja debatne skupnosti v Sloveniji in po svetu

 

Jesenska debatna šola se bo izvedla drugi in tretji vikend v oktobru 2016, torej 8. in 9. oktobra ter 15. in 16. oktobra 2016 v prostorih MKC Maribor. Prijava je mogoča samo za oba vikenda skupaj, in sicer najkasneje do 22. 9. 2016 na povezavi

https://goo.gl/forms/IUOvQYlVkZ6jfP092 oziroma do zapolnitve mest (maksimalno število udeležencev je 24). Debatna šola je za udeležence brezplačna. Debatna šola je namenjena začetnikom in srednje izkušenim debaterjem, ki se uvajajo v debato na srednješolskem ali študentskem nivoju, v primeru interesa pa vabljeni vsi mladi in mladi po duši, starost in status študenta ali dijaka nista pogoj za sodelovanje!

 

© 2016 Mladinski kulturni center Maribor

Artwork in izvedba spletnega mesta pixeldose.net